SÄKERHETSTIPS: Undvik bedrägeriförsök och skydda din verksamhet

Vi vill uppmärksamma er på en viktig fråga som tyvärr blivit allt vanligare – bedrägeriförsök där personer utger sig för att vara anställda vid en bank och försöker lura er på pengar. Vi vill att ni ska vara medvetna om detta och veta hur ni kan skydda er själva.

Tips för att undvika bedrägerier:

1️⃣ Var försiktig med att ge ut personlig information eller känslig data över telefon eller e-post. Banken kommer aldrig be er om era lösenord eller andra känsliga uppgifter på detta sätt.

2️⃣ Dubbelkolla alltid avsändarens e-postadress eller telefonnummer för att se till att det är korrekt. Bedragare kan använda sig av avancerade metoder för att se ut som att de kontaktar er från banken.

3️⃣ Var skeptisk mot omedelbara hot eller krav om snabba pengaöverföringar. Bedragare brukar försöka skapa panik och pressa er till att agera omedelbart.

4️⃣ Kontakta alltid er bank direkt om ni är osäkra på en begäran eller misstänker att något är fel. Använd de officiella kontaktuppgifterna som ni hittar på bankens webbplats eller i era tidigare kommunikationer.

 

Dela den här artikeln